Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje

Hrana kao centar kulture i prijateljstva - Manifestacija ‘’Rogalj’’

Tim FRD je bio u poseti učesnicima vojvođanskog festivala „Rogalj“ 19.novembra 2022.

U vikendu, od 17. do 19. novembra održan je 53. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu. U sklopu Sajma turizma, održan je i Festival vojvođanskih festivala i manifestacija  ‘’Rogalj’’. Cilj je bio da na posebno uređenom prostoru, ispred hale Master, lokalni majstori i gurmani predstave tradicionalne, vojvođanske, gastronomske specijalitete i međusobno se povežu i ostvare saradnju.

Sam festival okupio je veliki broj učesnika - proizvođače lokalne, tradicionalne hrane i pića, koji su svoje bogate asortimane đakonija predstavili posetiocima i drugim gostima Sajma. Mogli su se degustirati čvarci, kobasice, pasulj, gulaš, roštilj, riblji specijaliteti, uz osvežavenje bogatim ukusima vina i rakije.

Manifestacija ‘’Rogalj’’ održana je pod pokroviteljstvom Novosadskog sajma i Agencije Bin marketing, a podršku je pružio i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima i prijateljima, koji se i sam okušao u pripremanju nekih od proizvoda, uz lagan razgovor sa proizvođačima o raznim aktuelnim pitanjima i njihovim planovima.

Секретар Иванишевић на конференцији за медије

 
Bulevar Evrope 6, Novi Sad, Srbija
info@frd.org.rs

Pozovite nas

+381 63 8398 075