Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje

Великогоспојински дани у Кљајићеву

Партнер и пријатељ Фондације за истраживање  и развој, безбедност хране и еко здравље, Удружење жена ‘’Рубац’’  је 27. августа подржало спортско-такмичарски дан, такмичење у кувању рибљег паприкаша, фудбалске и рукометне утакмице, културно-уметнички програм за децу уз дељење слаткиша.

Прославу је организовала Месна Заједница Кљајићево (Град Сомбор )

Поводом сеоске славе Велике Госпојине у Кљајићеву, од 26. до 28. августа одржана је манифестација Великогоспојински дани током које су посетиоци имали прилику да уживају у богатом  дневном и ноћном програму за све генерације, организован од стране локалне Месне заједнице и мештана, уз подршку града Сомбора, као и локалних прдузетника и пољопривредника.

Првог дана, 26. августа, прослава је започета Крајишком котловином, где су окупљени тимови правили разноврсна јела у чувеној таландари, односно котловини, уз наставак дружења са књижевницима који су приредили дивно поетско вече.

Наредног дана, у суботу 27. августа, организован је спортско-такмичарски дан, такмичење у кувању рибљег паприкаша, фудбалске и рукометне утакмице, културно-уметнички програм за децу уз дељење слаткиша, што је подржало локално Удружење жена ‘’Рубац’’, а завршетак програма су обележили наступи крајишких група ‘’Корени’’ и ‘’Српска тромеђа’’, а после њих панк рок бенд ‘’Јорговани’’.

Трећег дана сеоске славе, 28. августа који је уједно и званичан дан прославе, уследила парада коњских запрега - као традиционална манифестација која се одржава већ две деценије и симбол је сеоске славе у Кљајићеву. Током дана, посетиоци су могли уживати и у шетњи кроз главну улицу села, која је била испуњена разним садржајима како за млађе тако и за старије генерације. Посебну ноту дао је узбудљив концерт чувене групе Амадеус, након чега је приређен и свечани ватромет.

Богат програм унео је радост међу мештане и учинио да се сваки посетилац осећа пријатно и добродошло, што је само потврдило од коликог су значаја обележавања и промоције традиционалних манифестација и културних догађаја у сеоским срединама.

 

Кљајићево Facebook страница

АУТОР: ДЕЈАНА КУЛЕШЕВИЋ

Bulevar Evrope 6, Novi Sad, Srbija
info@frd.org.rs

Pozovite nas

+381 63 8398 075