Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje

Radionica: KRUG ŽENA

Kolektivno osmišljavanje i otkrivanje mogućnosti i prepreka/izazova za postizanje zajedničkih ciljeva.

Kreativan spoj iskustva i inovacije

U subotu, 27. novembra, organizovano je druženje inspirisano inovativnim idejama i snažnom voljom - Radionica: Krug žena. Divne žene lokalnog Udruženja „Rubac” iz Kljajićeva, ugostile su predstavnice Fondacije za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje Veselinu Pelagić i Dejanu Kulešević, njihovu gošću Nataliju Vojno, osnivača inicijative Naša Gora i organizatora Water Innovation Lab Danube+ programa, kao i Jovanu Miljević, pomoćnicu gradonačelnika grada Sombora za oblast ekonomskog razvoja i turizma i Srđana Savića, člana Gradskog veća grada Sombora za oblast ruralnog razvoja.

Radionica je bila posvećena otvorenom dijalogu i sagledavanju prepreka, izazova i idejnih rešenja za buduće projekte/aktivnosti. Cilj je bio dodatno osnažiti rad Udruženja i ponuditi nove ideje za budući rad, kao i obogaćivanje života u seoskoj sredini. Obilazak OŠ „Nikola Tesla”, topla dobrodošlica u prostorijama Udruženja, praćena ukusnim specijalitetima koje su pripremile članice Udruženja, upotpunili su sam doživljaj i bili odličan uvod u aktivnost. Prisutni su formirali oblik kruga, koji nam poručuje da su svi u njemi jednaki, svačije ideje se čuju i uvažavaju, a iskrena mišljenja i sugestije dalje šire razgovor.

Učesnici su bili aktivni; učestvovali su u razgovoru, bez straha su iznosili svoja mišljenja i motivisali druge da podele sa svima sve što im je na umu. To im je pomoglo da odvažno sagledaju dobre i loše strane svog rada, i šta je potrebno preduzeti ne bi li se dogodila pozitivna promena. Spremnost na saradnju i promenu je otvorila vrata novih mogućnosti, dijaloga i potencijalnih promena - inovacija, koje će nepogrešivo pomoći dostizanju velikih uspeha!

 

Autor: Dejana Kulešević

https://www.soinfo.org/sombor/sela/kljajicevo/

www.frd.or.rs

https://ourfuturefirst.co/initiatives/nasa-gora/

https://www.sombor.rs/o-somboru/geografski-polozaj/

Bulevar Evrope 6, Novi Sad, Srbija
info@frd.org.rs

Pozovite nas

+381 63 8398 075