Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje

Kroz igru sa hranom učite decu

Pasulj, grašak i sočivo lako je složiti na tanjir da biste stvorili različite dizajne. Oblikujte pasulj u srećna lica ili sočivo u zvezde padalice i  neka vaša deca osmisle svoj tanjir sa mahunarkama.

 

Izvor : FAO.ORG

STRIP

Ovaj strip obeležava Svetski dan mahunarki i deo je serije  „ Deca FAO“ . Deca FAO su pet super heroja čija je misija da iskorene glad i neuhranjenost, eliminišu siromaštvo i obezbede održivu upotrebu resursa, kako bi svet učinili jednim boljim mestom. Strip obeležava Međunarodnu godinu mahunarki , uči decu da su mahunarke veoma moćan saveznik u postizanju sigurnosti i kvaliteta hrane . Ove biljke su ekonomski pristupačne , mogu se uzgajati u suvim sredinama i imaju malu količinu rasipanja hrane , jer se mogu dugo skladištiti u pogodnim uslovima bez kvarenja.

Izvor: Year of publications: 2021

Place of publication: Rome, Italy, Author: FAO,Publisher: FAO

RECEPTI

Pljeskavice i ćufte su takođe omiljena hrana kod dece, a sočivo, pasulj ili mešavina toga i drugog mogu se zameniti mesom kako bi se napravile ukusne, domaće pljeskavice i ćufte bez mesa. Naročito ako imate izbirljivu decu, možda ćete želeti da počnete sa ovim pljeskavicama, jer će deca verovatno probati hranu koja im se čini poznatom.

Izvor: FAO.ORG

Bulevar Evrope 6, Novi Sad, Srbija
info@frd.org.rs

Pozovite nas

+381 63 8398 075