Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje

Kreativni kutak

Kreativan stvaralački kutak želimo da predstavimo u okviru starih pojmova  sa novim pogledima u potrazi za osećajima razigranosti slobode, negde daleko od jednoličnosti svakodnevnog života.

Definisanje kreativnosti izaziva značajnu pažnju u svakom , pa i našem društvu. Kroz vekove definicija i shvatanje kreativnosti je išlo od trdacionalne do  savremene, međutim mi smo prihvatili da je stvaralaštvo preduzetništvo koje daje, originalne i nove proizvode.Ti proizvodi, nastaju kroz kreativne radnje pojedinca ili grupe imaju svoju vrednost.

„Uzeti ono što je pred vama i pred svima ostalima, i napraviti nešto novo od toga.“

Austin Kleon

Organizatori stavaralačkih programa, razmenjuju iskustva i dobijaju nova saznanja na različite teme zasnovane na ličnom interesovanju i razmeni tradicionalnih i inovativnih iskustava. Učesnici se upoznaju i sa različitim tehnikama i načinom ispoljavanja kreativnosti, samoizražavanja, obeležjima kultura,umetnosti, istovremeno podstičući jedni druge.

Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje je u periodu od 2014 do 2017 kroz više projektnih ideja realizovala Kreativne radionice edukativnog karaktera sa ciljem promovisanja i podsticaja stvaralaštva i ekonomskog osnaživanja žena u seoskim i prigradskim sredinama.

Projektne programe finansijski su podržali Sekreterijat za privredu i Sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Učesnici na radionicama su iskazali svoju kreativnost , ovladali brojnim tehnikama i veštinama u oblasti umetnosti, izradi ručnih tradicionalnih predmeta  i hobi zanatskih rukotvorina.

Podršku i promociju stvaralaštva FRD je nastavila i potpisivanjem Protokola o saradnji sa Udruženjem „Rubac „ iz Kljajićeva.

Bulevar Evrope 6, Novi Sad, Srbija
info@frd.org.rs

Pozovite nas

+381 63 8398 075