Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje

Fondacije je bila Partner sa AIESEC organizacijom Srbije na realizaciji Projekta Učešće stranih volontera.

Partnerstvo na projektu AIESEC

Ovaj Projekat je imao cilj u međunarodnoj multikulturalnosti, komunikacijama i veliki doprinos mladih da predstave Srbiju i svrstaju je na put u upoznavanju različitih svetova. Volonteri su delili ideju samog projekta, učestvovali u realizaciji istog i stekliiskustva u jednom od najlepših gradova u Srbij, u „tem“ Novom Sadu.

AIESEC organizacija, ima za cilj, da pruži mladim ljudima praktično iskustvo, radi jačanja kulturnog i međugeneracijskog duha, kao i pružanja stručnog usavršavanja. Volonteri su imali mogućnost, pored rada na samom projektu, da rade u centrima i u nevladinim organizacijama koje su učestvovale na projektu.

Fondacija je učestvovala na projektu „Odgovorni mladi, održiva budućnost „ AGRO PLUS

U Projektu smo uzeli učešće, jer smatramo da je mladim ljudima potrebno više prostora i podrške kako bi odgovorili na pitanja u AIESEC-u , kao što su,  „ Šta je meni bitno? i Kako želim da doprinesem svetu? „ .

Volonteri Fondacije su kroz rad i druženje  uticali da mlade ljude iz različitih zemalja sveta okupe sa vršnjacima i mentorima u upoznavanju svoje zemlje i pomognu im, da sa sobom ponesu najbolju sliku o mestima kroz koja su proputovali. Razmenjvali su mladalačka iskustva i inspirisali se u zemlji u koju su došli da volontiraju i u nju doputovali po prvi put. 

Fondacija je učestvovala sa studentima volonterima na manifestaciji „Green week „. Takođe je, omogućila gostima iz različitih krajeva da upoznaju i neke druge krajeve i mesta, sem Novog Sad. Ta priča je ovekovečena u Galeriji slika.

Sve ove aktivnosti Fondacija ne bi mogla da uradi bez velike Podrške koju je dobila od Poljoprivredne škole sa domom učenika Futogu. Zainteresovani studenti volonteri su imali priliku da urade planiranu praksu.

Partneri i podrška Fondaciji su bili :

Privredna komora Kragujevac

Poljoprivredna stručna služba Sombor

Udruženje romskih studenata

Udruženje za humanitarni rad „ Veliko srce“ Ruma

U toku aktivnosti na Projektinma AIESEC, Fondacija je podržala studente iz Hong Konga, Rusije, Japana , Kine, Nigerije, Italije, Turske , Rumunije.

Novi Sad i Srbija su im postali mesto u koji se više njih ponovo vraćaju. U Novi Sad 2012, 2016, 2018.

Izlet u Pečuj 2010

Poseta Kragujevcu 2010

Poseta manastiru Beočin 2010

Poseta Somboru 2010

Praksa u Poljoprivrednoj školi 2010

Priprema tradicionalnih jela 2010

Romsko Naselje Pećincima 2010

Kućna atmosfera 2010

Sa Udruženjem romskih studenata 2010

Agroturizam 2012

Machiko 2012

Alumni Aiesec ponovo u Srbiji 2012 ,2016, 2018

Manifestacija Green deal 2012

KIna, Nigerija 2013

 

Bulevar Evrope 6, Novi Sad, Srbija
info@frd.org.rs

Pozovite nas

+381 63 8398 075